Earth Sciences - Metal Free Laboratory

Within the existing Earth Sciences building new
metal free labs were constructed by clean room
construction.

Lowe and Oliver installed the electrical services
comprising new sub main, distribution boards,
dado trunking, commando plug arrangements or
multi service outlets, cabinet supplies, data/comms
supplies and sealed luminaries controlled via the
Luxmate control system.

Due to the different application of the metal free labs
and the installation service zones outside of the labs,
pvc fixings had to be accommodated externally to
provide the ‘free zone’.

 earth_sciences_a.jpg
earth_sciences_b.jpg Key Facts

Client: Univeristy of Oxford

Consultant: Hoare Lea & Partners

Architect: Oxford Architect Partnership

Main contractor: Clean Room Construction

Value: £50,000

Start date: July 2005

Completion date: January 2006